Wednesday, August 1, 2012

طاجن لسان العصفورمع ا للحمة

المقادير    

750جرام من اللحمة مقطعة مكعبات+750جرام من لسان العصفور+كوب بسلة+كوب جزر مقطع مكعبات+ملعقة بهارات+بصلة مفرومة+فصين ثوم مفرومين+كوب عصير طماطم+3كوب مرق دجاج او لحمة+ملعقتين صلصة طماطم+واحد طماطم مقطع شرايح+قرن فلفل حامى    
                                                                                                                                الطريقة     

نضع على النار ملعقة زيت نتبل اللحمة ب شوية ملح وفلفل وبهارات ونضعها على الزيت ونشوح اللحمة لحد ما لونها يتغير نضيف نصف كمية البصل وقرن الفلفل الحامى و الثوم ونصف كمية عصير الطماطم ونسبهم لحد ما الطماطم تتسبك فى حلة اخرى نضع  زيت وباقى البصل والجزر والبسلة وباقى الطماطم وشوية ملح وبهارات ونسبهم لحد ما الخضروات تدبل  نحمر لسان العصفور فى الزيت او انا افضل احمره بدون زيت فى الفرن او على البوتاجاز مع التقليب المستمر نجيب طاجن نضع فيه نصف كمية لسان العصفور ونضع الخضروات مع اللحمة ونضع باقى لسان العصفور ونصب عليه المرق لحد ما يغطيه ونضع شرائح الطماطم على الوجه وندخله الفرن

No comments:

Post a Comment