Saturday, September 3, 2011

طريقة عمل الكشري المصري بالصور

طريقة عمل الكشري المصري بالصور ..بس مش زى أى كشرى... إدخلى شوفى بنفسك الكشري من مطبخي بالصور

وصفة من وصفات الطبخ المصرى

المقادير

- كوب عدس اصفر
- 2 كوب ارز مصرى
- 3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
- زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون الناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل
- كيس مكرونة صغيره ( إختيارى )
- نصف كيس شعرية
- عدس بجبة ( إختيارى )
- الصلصة
- سلطه خضرا

الطريقة

. يحمر البصل فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون أخد نصفه و أرفعه و أصفيه جيدا على ورق مطبخ


http://www7.0zz0.com/2010/08/01/11/620761849.jpg

. والنصف الاخر أزود له ماء وملح يكفى لسوا الارز والعدس (ما تكتريش المايه علشان مش يعجن منك )

. لما تغلى المايه نخلط الارز مع العدس الاصفر ثم يتم وضعهم فى الماء ونظبط الملح ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية علشان مش يشيط

http://www7.0zz0.com/2010/08/01/12/991164860.jpg

. يحمر قليل من الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نضيف ماء و ملح حتى تستوى ونصفيها بمصفاه ونضعها فى طبق التقديم

http://www7.0zz0.com/2010/08/01/12/556632499.jpg

. نحمر المكرونه وبعدين نضيفلها مايه وملح وزيت لحد ما تتسلق ونصفيها

. ونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة ويسلق فى ماء وعليه قليل من الملح والكمون

. مقادير الصلصة

- 3 فصوص ثوم
- علبة صلصة كبيرة
- ملعقتين خل او ثلاث ملاعق
- ملعقة كبيرة زيت

الطريقة

-نضع الزيت على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل
- نضيف صلصة الطماطم وتترك حتى تسبك قليلا ثم نضيف المل وشطة خفيف
ثم نضع القليل من الماء
بس بلاش نكثر الماء علشان الصلصة متبقاش خفيفة

http://www7.0zz0.com/2010/08/01/12/130728135.jpg

. نعمل سلطه خضرا

http://www7.0zz0.com/2010/08/01/12/276614910.jpg

نعمل طبق ونحط فيه من كل حاجه وهيكون بالشكل ده وبالهنا والشفا

http://www7.0zz0.com/2010/08/01/12/563938706.jpg

ودى السفره
 
. http://www7.0zz0.com/2010/08/01/12/874109824.jpg

وده كمان طبق

http://www7.0zz0.com/2010/08/01/12/280309243.jpg  
 
في مصر المشهور بنحط حمص الشام علي الكشري بدل السلطة

وصفة و طريقة عمل الكشري المصري في مطبخ فتكات

No comments:

Post a Comment