Saturday, July 21, 2012

طريقه عمل الرز الكابلي

المقادير
دجاجة +5 اكواب رز مسلوق نصف سلق ومصفى +بصلتين كبيرتين مقطعه شرايح+3 حبات بطاطس كبيرة مقطعه الى قطع كبيرة
+ملعقه ثوم مطحون+برتقاله مقطعه قطع كبيرة+باكيت صلصة
ملعقتين بهارات مشكلة +ملعقه صغيرة ملح ليمون+ملعقه صغيرة زعفران+
ملح +نصف كأس زيت اوسمن او زبدة +نصف فنجان ماء كادي+نصف فنجان ماء ورد





الطريقه


نضع البصل والثوم مع الزيت في وعاء ونقلبه على النار شويه ونحط البرتقال عليه..

نضع الدجاج ونقلب شويه
نحط البهارات والصلصه وماء الورد وماء الكادي والزعفران والملح ..
ملح اليمون بعد ماتنضج المكونات كلها..ونقلب ونحط كاسه ونص ماء
ونهدي النار لحد ماتنضج الخلطة ..ملاحظة لاتكثروا الماء لو حسيتوا انها نقصت كتير
نص كاس زياده فقط..

الرز المسلوق

بعد ماحطينا الرز فوقها ..ملاحظة ..نجيب نصف فنجان ماء كادي مع شوية زعفران

وننقع الزعفران فيه ولما نحط الرز فوق الخلطة نرش فوقهم الزعفران مع ماء الكادي


ونخليه على النار هادئة جدا لحد مايشرب الماء..ونطفي النار ونتركه قليلا

5 دقايق ..بعدين نجيب طبق الغرف ونحط شوية رز من فوق الوجه ..في طبق التقديم
ونغرف الارز ونرص الدجاج والبطاطس ونرتب شكله

ونقدمه مع سلطة الخيار بالبن والنعناع


No comments:

Post a Comment